Analityczna
PuRXUTM: co to jest suma mnogościowa dwóch prostych bo pierwszy raz o tym słyszę ?
Mam takie zadanie:
Jaki zbiór tworzą wszystkie punkty (x,y), których współrzędne spełniają dane równianie ?
I mam tu jeden z podpounktów taki
xy=0
3 lis 22:01
Aga1.:

x=0 lub y=0
3 lis 22:04
Mila: Suma prostych− wszystkie punkty, które należą do jednej lub drugiej prostej( inaczej złączenie
zbiorów− prosta to zbiór punktów)
3 lis 22:07
PuRXUTM: dzięki, dobra mniej więcej wiem o co chodzi, tylko dlaczego tego w szkole nie mieliśmy...
3 lis 22:09
Aga1.: Zamiast mówić suma mnogościowa niektórzy mówią krótko, suma.
3 lis 22:12
PuRXUTM: ale tak i tego nie było

ehh ta szkoła
3 lis 22:13
Eta:
3 lis 22:15
Aga1.: Skąd wziąłeś zadanie?
Może tego nie ma w programie?
3 lis 22:15
PuRXUTM: Kiełbasa
3 lis 22:16