Miejsce zerowe funkcji.
funkcja: Miejscem zerowym funkcji h(x)= {x−1 dla x≥2 i x2−4 dla x<2 jest liczba :
A. 2 B.1 C.0 D.−2
Poprawna odp to D. ale mi wychodzi dla tej odpowiedzi tak : −2−1 = −3 i −22−4 = 0
3 lis 21:10
Piotr:
narysuj sobie
3 lis 21:13
Aga1.: Nie możesz podstawić −2 do pierwszego wzoru, bo −2 ∉<2,∞)
3 lis 21:13
funkcja: to jak nie mogę podstawić a taka jest poprawna odpowiedź to co mam zrobić?
3 lis 21:19
Aga1.: Podstawić tylko do drugiej części wzoru
(−2)2−4=0 , bo −2∊(−∞,2)
3 lis 21:23