rozwiąż równanie
elektron: z2+4iz+3=0
3 lis 18:38
nina78: podstaw za z=x+iy
3 lis 18:44
Mila: Δ=(4i)
2−4*3=−28
√Δ=
√−28=2i
√7 lub −2i
√7
| | −4i+2i√7 | | −4i−2i√7 | |
z1= |
| lub z2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
z
1=−2i+i
√7 lub z
2=−2i−i
√7
3 lis 21:48
asdf: @Mila
Dobry wieczór, wystarczy przecież podać tylko jeden przypadek delty i liczyć x
1, x
2
3 lis 22:08
Mila: Wiem, ale ktoś liczył dwa przypadki i też tak zrobiłam.
Witam Cię, jak kolokwia?
3 lis 22:10
asdf: Jak narazie tylko zaliczenia z fizyki − pozytywnie na 4 obydwa. W tym tygodniu będę mieć z
matematyki (macierze + zespolone). Z podstaw informatyki będzie już gorzej niż z matematyki,
ale chyba też dam radę
3 lis 22:16
Mila: To gratuluję wyników z fizyki. Powodzenia.

3 lis 22:28
asdf: Dzięki, ale wykłady będzie ciężko zaliczyć
3 lis 22:30
Mila: Tylko nie wpadaj w panikę, dasz radę.
3 lis 22:31
asdf: Ostatnio na zajęciach na 180 osób jedna osoba zrozumiała temat − spadochroniarz. Może jak
spisze oceny z ćwiczeń to będzie dobrze
3 lis 22:34