matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykresy trygonometryczne
nicoll90:
Naszkicuj wykres funkcji mógłby mi ktos powiedzieć jak sie to robi krok po kroku? f(x)= −cos2x
3 lis 18:30
Mila:
1) wykres g(x)=cosx 2) odbijasz symetrycznie wykres g(x) względem OX i otrzymujesz h(x)=−cosx (zielony wykres) 3) ścieśnisz wykres 2 razy,otrzymujesz f(x)=−cos(2x) różowy wykres
4 lis 17:18