wykres funkcji
shadow: | | 1 | |
narysuj wykres funkcji f(x)=lim |
| , x≥0. Zbadaj ciaglosc |
| | 1+xn | |
n→
∞
Jak sie za to wziac?
3 lis 18:17
aniabb:

nie jest ciągła
3 lis 18:27
shadow: czyli najpierw policzyc granice?

tylko wlasnie nie do konca wiem jak to tu zrobic
3 lis 18:30
shadow: widze to, ale nie wiem jak zapisac
3 lis 18:38
shadow: bo ja to widze tak:
dla x=0
n→
∞
x∊(0,1)
limx
n=0
n→
∞
x>1
n→
∞
ale to chyba nie poprawne
3 lis 18:45
3 lis 18:48
shadow: tak

ale po prostu zapisalem jak to pokazac.
3 lis 18:58