fizyka rozniczki
kinia: 1. Pomiary wykonywane byly dwukrotnie dla wozkow ktore sie zderzaly − o jednakowych masach
m1=m2, o masie m1= 3/2 m2 i m1=2m2 masa jednego wozka 2 kg. m1=m2 I pomiar : t1=0.28s t2=0,28
s=0,135 m v1= 0,4821 v2=0,4821 ped1= 0.9642 p2=0,9642 delta ped=? (nie wiem czy odjac czy
dodac) II pomiar: t1=0.29 t2=0.29 s=0,135 v1,v2=0,4655 p1, p2= 0,931 delta p=? m1=3/2m2 I
:t1=0,35s t2=0.29 s=0,135 v1= 0,3857 v2= 0,4655 p1=1,1517 p2=0,931 deltap=? II : t1=0,37
t2=0,30 s=0.135 v1=0,3648 v2= 0,45 p1=1.0944 p2=0,9 deltap=? m1=2m2 I: t1=0,44s t2=0,29
s=0,135m v1=0,3068 v2=0,4655 p1=1,2272 p2=0,931 deltap=? II: t1=0,46s t2=0.30 s=0.135m
v1=0,2943 v2=0,45 p1=1,2736 p2=0,9 Δp=? Trzeba obliczyc bład p i delta p metoda rozniczkową.
nie wiem co z tym zrobic.
3 lis 17:22