matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc!
Ruda;]:
a) (x
3
+2x
2
−3x−10):(x−2)= b) (3x
3
+5x
2
+2x−6):(x−1)= Wykonaj dzielenie i spr wynik za pomocą mnożenia
14 maj 15:49
Edek:
a)W(2)= 8+8−6−10=0 b)W(1)=3+5+2−6=4
14 maj 17:27