funkcja linowa
emila: Wskaż dziedzinę zbiór wartości podanych funkcji oraz wartość najmniejszą i największą ( jeśli
się da);
a) Weź dowolną liczbę całkowitą pomnóż ją przez dwa i dodaj do wyniku cztery.
b) Jest tabelka;
1 wers/x/2/2,5/4/5/6,5/7/8/9,5/
2wers/y=3x/6/7,5/12/15/19,5/21/24/28,5/
c)Jest narysowany graf
2 jest przypożądkowane do 1
1 do 0,5
3 do 1,5
5 do 2,5
3 lis 15:59
konrad: 
?
3 lis 16:00
ewa: a) f(x)=2x+4 D=zbiór liczb całkowitych
zbiór wartości=zbiór liczb całkowitych parzystych
najmniejszej i największej wartości się nie da wskazać
3 lis 16:10
ewa:

nie wiem czy o to ci chodziło
Tu dziedzina D={1,2,3,5}
zbiór wartości={0.5; 1 ; 1.5 ; 2.5}
największa wartość=2.5
najmniejsza wartość=0.5
3 lis 16:24