Proszę o pomoc
Ollla: Obliczyć iloczyn skalarny u o v wiedząc, że jest ujemny oraz |u| = 2 |v| = 7
|u x v| = 3
√3
odp:u o v= −13
jakies same glupoty mi wychodzą
3 lis 15:22
Ollla: pomoże ktoś?
3 lis 15:40
ewa: |uxv|=|u||v|sin<(u,v)
3p{3|=2*7*sin<(u,v)
cos<(u,v) oblicz z jedynki trygonometrycznej (w zad. masz powiedziane że ma być ujemny)
3 lis 15:46
Godzio:
|u x v| = |u| * |v| * sin∡(u,v) ⇒ sin∡(u,v) = ... ⇒ cos∡(u,v) = −√1 − sin2∡(u,v)
u o v = |u| * |v| * cos∡(u,v)
3 lis 15:47
ewa:
| | 13 | |
cos<(u,v)= − |
| ( bo ma być ujemny) |
| | 14 | |
3 lis 15:50