os liczbowa
nieznajomy:

Jaka tu będzie część wspólna na co trzeba paczec przy ustalaniu?
3 lis 15:08
Bogdan:
Podaj zapis przedziałów
3 lis 15:14
nieznajomy: przepraszam chodzi o czesc wpolna tego wykresu
3 lis 15:25
nieznajomy: pomoże ktoś
3 lis 15:42
nieznajomy: moge liczyc na pomoc ?
3 lis 15:56
nieznajomy: pomoże ktoś
3 lis 16:24
Bogdan:
Ponawiam prośbę, podaj analityczny zapis przedziałów, rysunek można wykonań inaczej,
tak, by było widać część wspólną, ale potrzebny jest zapis przedziałów. Czy to jest:
A = (−∞, 2)∪(4, +∞)
B = (2, 4) ?
3 lis 16:28
Bogdan:
a może:
A = (−∞, 2)∪(4, +∞)
B = (−∞ , 4)
C = (2, +∞) ?
3 lis 16:30
Bogdan:

Jeśli jest tak:
A = (−
∞, 2)∪(4, +
∞)
B = (−
∞ , 4)
C = (2, +
∞) ?
to brak części wspólnej, czyli A∩B∩C = ∅
3 lis 17:12