granica
ela: Cześć
Jaka jest granica tego ciągu: a
n=
√4n+3−2
√n ?
Mi wychodzi, ze 3
A Wam
3 lis 14:46
ela: Proszę pomóżcie
3 lis 14:52
ela: 
?
3 lis 15:01
Nienor: | | 4n+3−4n | |
an= |
| teraz spróbuj  |
| | √4n+3+2√n | |
3 lis 15:05
ela: Generalnie nie wiem czy można
∞+
∞ ? Czy to symbol nieoznaczony ?
| | 3 | |
I czy |
| też można wykonać, czy może to symbol nieoznaczony  |
| | ∞ | |
3 lis 17:43
aniabb: niskończoności dodawać można ..nieoznaczone jest ich odejmowanie
a ile to jest jak 3 jabłka podzielisz przez całą ludność świata
3 lis 17:45
ela: | 3 | |
| = ∞  |
| ∞ | |
3 lis 17:49
ela: dobrze napisałam
3 lis 17:51
aniabb: ano to ja ci dam 3

a Ty nam nieskończenie wiele
3 lis 17:53
ela: 
to ile to jest wkońcu
3 lis 17:54
ela: Mam pytanie, jakie są wyniki poniższych ułamków ?
| 3 | |
| =  |
| ∞ | |
| ∞ | |
| =  |
| −7 | |
3 lis 18:00
ela: proszę o pomoc
3 lis 18:32
Aga1.: | | 3 | |
[ |
| ]=0 ( weź kalkulator i podziel 3 przez bardzo,bardzo dużą liczbę) |
| | ∞ | |
3 lis 18:38
hashoook: ok dzięki

, a jeszcze takie:
| 3 | |
| =  |
| −∞ | |
| −3 | |
| =  |
| ∞ | |
| ∞ | |
| =  |
| 7 | |
3 lis 18:45
aniabb: 0,0,∞
3 lis 18:46
ela: wielkie dzięki, to już ostatnie
∞*0=

−7*
∞=

3*
∞=

3*(−
∞)=

(−7)*(−
∞)=
3 lis 18:50
aniabb: nieoznaczone ; −∞ ; ∞ ; −∞ ; ∞
3 lis 18:52
Mati_gg9225535: 0,−∞,∞,−∞,∞
3 lis 18:52
Mati_gg9225535: 1 nieoznaczone *
3 lis 18:53
ela: Ok, bardzo dziękuję.
Na koniec mam jeszcze trudną granicę do policzenia ciągu
| | n2+5 | |
an=( |
| )3n2 ( to 3n2 to wykładnik potęgi) |
| | n2 | |
Nie mogę tego zrobić

HELP
3 lis 20:44
aniabb: | | A | |
wzorek (1+ |
| )cośzn =eA |
| | cośzn | |
3 lis 20:58
3 lis 20:59
aniabb: czyli (e5)3=e15
3 lis 20:59
Krzysiek: | | A | |
Ważne aby to " |
| " zmierzało do zera,bo inaczej ten wzór nie działa. |
| | cośzn | |
3 lis 21:01
aniabb: i A to liczba
3 lis 21:14
ela: oK, DZIĘKI

mam jeszcze pytanie:
czy wyrażenie
∞+
∞ jest oznaczone

Jeśli tak to ile ono wynosi ?
3 lis 22:32
ela:
3 lis 23:45
Basiek: Oznaczone, wynosi ∞.
4 lis 00:03