Liczby rzeczywiste
Mańka: | | 36(175*57 − 75*253) | |
Zapisz liczbę a= |
| w najprostszej postaci. Oblicz |
| | 1253−254 | |
3 lis 14:06
Kejt:
175*57−75*253=7*25*57−3*25*253=7*52*57−3*52*56=7*59−3*59=59(7−3)=59*4
zrób tak samo z mianownikiem..
125=53
25=52
3 lis 15:18
Mańka: | | 59*4 | |
no i wyszlo U{59*4}{59−58)= |
| =58*4 tak? i jak ja mam obliczyc ten cos? |
| | 5 | |
3 lis 15:34
Kejt: za: 5
9−5
8=5 Cię zaraz zjedzą..
5
9−5
8=5
8(5−1)=5
8*4
czyli mamy:
3 lis 15:37
Mańka: dzieki
3 lis 15:41
tyska: tylko tam jest jescze 36, co z tym
10 wrz 19:08
tyska: i 3*52*56 to jest 58, a nie 59, błąd
10 wrz 19:12