funkcja
adaś:
f(x)= −3x−3 dla x>x≥−1
jak tutaj mogą być argumenty ? Możecie podać kilka zgodnych z założeniami ?
3 lis 11:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
co to jest
x>x≥−1
3 lis 11:20
adaś: sory powinno być tak: 0>x≥−1
3 lis 11:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
najłatwiej ... narysuj sobie funkcję tą (to jest prosta)
i pogrub sobie przedział 0>x≥−1 ... czyli x∊<−1;0)
3 lis 11:24
adaś: dzięki ,czyli jedynym możliwym argumentem będzie tutaj −1?
3 lis 11:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
a nie prawda ... bo np. x= −0.000000000001 też może być
albo x=−0.789r42384528764782 też może być
3 lis 11:31
asdf:
3 lis 11:32
adaś:
chce zrobić tabelkę dla i narysować ten wykres f(x)= −3x−3 dla 0>x≥−1 czyli x∊<−1;0), jakie
argumenty mogę wziąć bo już nie wiem ?
3 lis 11:33
adaś: dobra już wiem ,dzięki !
3 lis 11:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
wystarczy −1 i 0 .... przez dwa punkty poprowadzisz TYLKO JEDNĄ prostą
3 lis 11:34