matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Arek:
log
√
2
4=
2 lis 23:22
aniabb:
=4
2 lis 23:22
Kejt:
jeśli to jest: log
√
2
4 to: log
√
2
4=x (
√
2
)
x
=4 2
1/2x
=2
2
1
x=2
2
x=4
2 lis 23:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
log
√
2
4=
tak
1
log
√
2
4 = log
2
1/2
4 =
log
2
4 = 2 log
2
4 = 2*2 = 4
1
2
2 lis 23:24