potegi dodawanie
kaktus : 311 + 312 = ile to jest ? czy tyle : 311 ( 1 + 3 ) <−−− bo wlasnie nie wiem skad sie
to wzielo
2 lis 23:11
Saizou : 311+3*311=311(1+3)
2 lis 23:12
Artur_z_miasta_Neptuna:
3
11 = 1*3
11 ... prawda

3
12 = 3
11+1 = // z własności potęg // = 3
11*3
1 = 3*3
11
3
11 + 3
12 = 1*3
11 + 3*3
11 = (1+3)*3
11
a skąd to

wyłączenie wspólnego czynnika przed nawias ... a*b + c*b = (a+c)*b
2 lis 23:14
kaktus : a można jasniej

skad jest ten nawias (1+3)
2 lis 23:17
PuRXUTM: wymnóż to zobaczysz
2 lis 23:17
aniabb: 3 +3a =3(1+a)
2 lis 23:17
kaktus : oo wlasnie oto mi chodzilo

dziekuję
2 lis 23:17