logarytm
mys: log3√39√3=
tam jest pierwiastek z trzech trzeciego stopnia. wychodzi mi, że 3, a w odpowiedziach jest
7,5..
2 lis 22:41
Kejt:
3√3x=9
√3
3
1/3x=
√81*3
3
1/3x=
√35
3
1/3x=3
5/2
2x=15
x=7,5
2 lis 22:44
Ajtek:
Kejt jeszcze myślisz, nie ma tragedii

.
2 lis 22:45
Kejt: tiaa..ale przyłapałam się na tym, że 81*3=3
6 
i gdyby nie to, że '3' było podane jako błędna odpowiedź to pewnie bym tak wrzuciła..
2 lis 22:46
mys: dziękuję.
2 lis 22:47
Kejt: proszę bardzo
2 lis 22:48
Eta:
| | 5 | |
log31/3(35/2) = 3* |
| = 7,5 |
| | 2 | |
2 lis 23:15
2 lis 23:18
Eta:
2 lis 23:22