fizyka
sly: Wykazać,że iloczyn skalarny wersorów wzdłuż tych samych osi jest równy 0,a osi prostopadłych
równy 1
2 lis 21:39
Krzysiek: a nie odwrotnie? prostopadłych 0, tych samych osi 1 ?
2 lis 21:53
sly: nieee
3 lis 00:02
sly: kurcze przepraszam,na odwrót
3 lis 00:03
sly: i o i=1cos0 =1
i o j =1 cos90 =0
3 lis 00:05
sly: wie ,ktoś jak to można fachowo napisać?
3 lis 00:28
aniabb: z definicji iloczynu
3 lis 00:31
sly: tak wiem,że trzeba skorzystać z definicji iloczynu skalarnego,tylko nie wiem jak to mam
zapisać
3 lis 00:33
aniabb: tak jak o 00:05
3 lis 00:36
aniabb: oo już jutro,,idę spać ...
3 lis 00:36
sly: Muszę rozpatrzyć wszystkie przypadki

tzn:i o k
i o j
j o k
.
.
.
Czy tylko wystarczą 2,tzn wzdłuż tych samych osi,oraz osi prostopadłych względem siebie?
3 lis 00:39
sly:
3 lis 11:38
aniabb: tylko 2
3 lis 11:50