Równania kwadratowe
Bajka: Mam problem z rozwiązaniem równania:
|x2+2x|−|2−x|=|x2−x|
2 lis 20:58
Artur ..... :
a w czym konkretniej masz problem
2 lis 21:00
Bajka: W wyznaczeniu przedziałów:
|x2+2x| = x≥0 v x≥−2
x<0 v x<−2
2 lis 21:02
Artur ..... :
najlepiej sobie narysuj ta parabolę (x
2+2x) ... będzie Ci najprościej
2 lis 21:04
Artur ..... :
x2+2x > 0
x(x+2) > 0 ⇔ ( x> 0 ⋀ x > −2 ) ⋁ (x< 0 ⋀ x <−2) ⇔ x>0 ⋁ x<−2
2 lis 21:05
Bajka: Czy mogę prosić o sprawdzenie przedziałów i równań:
1o x∊(−∞,−2> v <0,+∞)
x2+2x−(−x+2)=x2−x
2o x∊(−2,−1>
−x2−2x−(−x+2)=x2−x
3o x∊(−1,0)
−x2−2x−(−x+2)=−x2+x
4o x∊<2,+∞)
x2+2x−(x−2)=x2−x
2 lis 21:48
Bajka: Artur... mam prośbę, wczoraj nie skończyłam równania |x2+2x|−|2−x|=|x2−x|. Czy mogę prosić o
sprawdzenie przedziałów i równań:
1o x∊(−∞,−2> ∪ <0,+∞)
x2+2x−(−x+2)=x2−x
2o x∊(−2,−1>
−x2−2x−(−x+2)=x2−x
3o x∊(−1,0)
−x2−2x−(−x+2)=−x2+x
4o x∊<2,+∞)
x2+2x−(x−2)=x2−x
Z góry dziękuję za wczorajszą pomoc i dzisiejszą.
3 lis 10:22