matematykaszkolna.pl
Kalkulatory Arnhus: Z jakich kalkulatorów graficznych korzystacie? Planuję dostać się do IB i wiem, że potrzebne są tam takie kalkulatory jak tl−84 itp. Moglibyście polecić mi jakiś pod to?
2 lis 20:50
Niemurzyn: classpad 330 − świetny, używałem w IB i na studiach także go mam emotka Przypomniałeś mi czasy liceum
4 lis 19:31
Perzyna: Ogólnie seria tl−82 i dalsze myślę, że jest najlepsza, ale za to cholernie droga
4 lis 19:34
Miłosz: Nie wiem, jak tam macie w ib, ale na sat sa ustalone krtyteria (http://professionals.collegeboard.com/testing/sat-reasoning/test-day/expect/calculators), zobacz moze sa podobne albo poszukaj cos w google
4 lis 19:37
Bogdan: Od kilkunastu lat korzystam z CASIO CFX−9850G, polecam jego obecną wersję.
4 lis 19:38
4 lis 19:57
Arnhus: Dzięki wielkie za odpowiedzi, szczególnie ten wykaz mi się przydał
5 lis 17:55
ciekawsky: Pragnę zauważyć, że ta rozpiska jest już nie aktualna (gdyby ktoś się sugerował). Na obecną chwilę najlepszy kalkulator, jaki jest dopuszczony do matury to TI−nspire CX (non−CAS) i polecałbym go nie tylko do IB gdyby nie to, że choćby granicy nie policzy.
19 lis 01:15
AS: Polecam Casio fx−3650P , pełen zakres obliczeń, możliwość zakładania kliku prostych programów.
19 lis 11:11