matematykaszkolna.pl
. Pusio: Nie złożyłem wstępnej deklaracji 30 września. Jestem absolwentem liceum, więc powinienem mieć możliwość złożenia ostatecznej deklaracji do 7 lutego, ale moja szkoła powiedziała, że nie mogę już złożyć żadnej deklaracji. W innych liceach jest inaczej. Czy to zalezy od dyrekcji szkoły?
2 lis 20:43
Artur ..... : idź do CKU w tej sprawie
2 lis 20:44
Artur ..... : znaczy CKE emotka
2 lis 20:45
Pusio: Dzięki chyba tak zrobię, niestety w procedurach egzaminacyjnych na stronie CKE nie pisze nic co się dzieje w przypadku niezłożenia wstępnej deklaracji do 30 września...
2 lis 20:54
Alois~: u mnie tez bylo do 30 wrzesnia wstepna deklaracja wydaje mi się ze na tej stronie co wypelnialismy deklaracje byl taki termin własnie emotka wiec to raczej nie byl odgorny wymóg szkoly
2 lis 20:54
Kejt: u mnie donosili po 30 września, tylko z takim zastrzeżeniem, że mają mieć zachowanie obniżone.
2 lis 20:56
Pusio: Dobra, już znalazłem. Teraz trzeba się ostro uczyć i nie popełnic tego samego błędu co w zeszlym roku i dostac sie na wymarzony kierunek! Proceduty maturalne Str. 17 (...) absolwent składa dyrektorowi szkoły macierzystej w terminie do 30 września roku szkolnego, w którym zamierza przystąpić do egzaminu maturalnego (absolwent może nie składać deklaracji wstępnej)
2 lis 20:56
Pusio: @Kejt Rety, czy to jest w ogóle legalne? Przyjdę do szkoły i pokaże im dokument zamieszczony na stronie CKE
2 lis 20:58
Alois~: Kejt fakt u mnie poprawiali tez i donosili po 30 ale nic o obnizaniu zachowania nie bylo u mnie
2 lis 20:58
Alois~: Pusio u mnie jest tak że do 7 lutego mozna zmieniac w deklaracji co sie chce
2 lis 20:59
Kejt: nie wiem..moja wychowawczyni to wariatka, to pewnie dlatego..
2 lis 21:00
Kejt: to z 7 lutym jest oficjalne, odgórnie ustalone.. (na deklaracji wstępnej jest nawet ten przepis podany)
2 lis 21:01
Alois~: strasznie stresujące składanie tej deklaracji wstępnej było przynajmniej jak dla mnie jakieś te kody jakby szkoła nie mogła tego wypełnić. Same przygotowania do matury + zaliczenie 3 klasy cięzkie i pracowite jak dla mnie
2 lis 21:03
Kejt: @Alois..na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że ja mam jeszcze egzamin dyplomowy z historii sztuki i obronę dyplomu emotka
2 lis 21:04
Alois~: Kejt troszeczkę mnie pocieszyłaś emotka nic musimy dać rade wszyscy
2 lis 21:06
asdf: Wszystko się da, tylko wystarczy chcieć i mieć silną wole. Niby w technikum ludzie głupsi...a mają egzamin zawodowy + matura. Co oni mają powiedzieć? Deklaracje składa się do 7 lutego. Wszyscy na raz to robią tylko dlatego, żeby nauczycielom było lżej i nie musieli z każdym z osobna wszystkiego wyjaśniać. Popełnisz błąd − poprawi się...To też są ludzie przecież. Byle się wyrobić do 7 lutego. Deklaracja wstępna działa na takiej zasadzie: Np. zaznaczyłeś matematyke rozszerzoną..więc nauczyciel z matematyki będzie Cie tępić bo zdajesz rozszerzenie..I dobrze − pół roku ciężej i ma się maturkę lepszą.
2 lis 21:11
Mała: Alois a cóż takiego stresującego było w wypełnieniu deklaracji? I niby jak szkoła ma to wypełnić? Czy to szkoła decyduje jakie poziomy i jakie przedmioty zdajesz, czy Ty?
2 lis 21:12
Alois~: Mała czepiasz się,a kazdy moze miec inne zdanie,a z tego co rozmawiałam ze znajomymi siedzieli nad deklaracja dlugo i nie nalezalo to do przyjemnych rzeczy , mialam na mysli ze mogli wypelnic np po podaniu przez nas przedmiotow itd.
2 lis 21:18