.
Pusio: Nie złożyłem wstępnej deklaracji 30 września.
Jestem absolwentem liceum, więc powinienem mieć możliwość złożenia ostatecznej deklaracji do 7
lutego, ale moja szkoła powiedziała, że nie mogę już złożyć żadnej deklaracji. W innych
liceach jest inaczej. Czy to zalezy od dyrekcji szkoły?
2 lis 20:43
Artur ..... :
idź do CKU w tej sprawie
2 lis 20:44
Artur ..... :
znaczy CKE
2 lis 20:45
Pusio: Dzięki chyba tak zrobię, niestety w procedurach egzaminacyjnych na stronie CKE nie pisze nic co
się dzieje w przypadku niezłożenia wstępnej deklaracji do 30 września...
2 lis 20:54
Alois~: u mnie tez bylo do 30 wrzesnia wstepna deklaracja wydaje mi się ze na tej stronie co
wypelnialismy deklaracje byl taki termin własnie

wiec to raczej nie byl odgorny wymóg
szkoly
2 lis 20:54
Kejt: u mnie donosili po 30 września, tylko z takim zastrzeżeniem, że mają mieć zachowanie obniżone.
2 lis 20:56
Pusio: Dobra, już znalazłem. Teraz trzeba się ostro uczyć i nie popełnic tego samego błędu co w
zeszlym roku i dostac sie na wymarzony kierunek!
Proceduty maturalne Str. 17
(...) absolwent składa
dyrektorowi szkoły macierzystej w terminie do 30 września roku szkolnego, w którym zamierza
przystąpić do egzaminu maturalnego (absolwent może nie składać deklaracji wstępnej)
2 lis 20:56
Pusio: @Kejt
Rety, czy to jest w ogóle legalne?

Przyjdę do szkoły i pokaże im dokument zamieszczony na
stronie CKE
2 lis 20:58
Alois~: Kejt fakt u mnie poprawiali tez i donosili po 30 ale nic o obnizaniu zachowania nie bylo u
mnie
2 lis 20:58
Alois~: Pusio u mnie jest tak że do 7 lutego mozna zmieniac w deklaracji co sie chce
2 lis 20:59
Kejt: nie wiem..moja wychowawczyni to wariatka, to pewnie dlatego..
2 lis 21:00
Kejt: to z 7 lutym jest oficjalne, odgórnie ustalone.. (na deklaracji wstępnej jest nawet ten przepis
podany)
2 lis 21:01
Alois~: strasznie stresujące składanie tej deklaracji wstępnej było przynajmniej jak dla mnie jakieś te
kody jakby szkoła nie mogła tego wypełnić. Same przygotowania do matury + zaliczenie 3 klasy
cięzkie i pracowite jak dla mnie
2 lis 21:03
Kejt: @Alois..na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że ja mam jeszcze egzamin dyplomowy z historii
sztuki i obronę dyplomu
2 lis 21:04
Alois~: Kejt troszeczkę mnie pocieszyłaś

nic musimy dać rade wszyscy
2 lis 21:06
asdf: Wszystko się da, tylko wystarczy chcieć i mieć silną wole. Niby w technikum ludzie głupsi...a
mają egzamin zawodowy + matura. Co oni mają powiedzieć?
Deklaracje składa się do 7 lutego. Wszyscy na raz to robią tylko dlatego, żeby nauczycielom
było lżej i nie musieli z każdym z osobna wszystkiego wyjaśniać. Popełnisz błąd − poprawi
się...To też są ludzie przecież. Byle się wyrobić do 7 lutego. Deklaracja wstępna działa na
takiej zasadzie:
Np. zaznaczyłeś matematyke rozszerzoną..więc nauczyciel z matematyki będzie Cie tępić bo
zdajesz rozszerzenie..I dobrze − pół roku ciężej i ma się maturkę lepszą.
2 lis 21:11
Mała: Alois a cóż takiego stresującego było w wypełnieniu deklaracji? I niby jak szkoła ma to
wypełnić? Czy to szkoła decyduje jakie poziomy i jakie przedmioty zdajesz, czy Ty?
2 lis 21:12
Alois~: Mała czepiasz się,a kazdy moze miec inne zdanie,a z tego co rozmawiałam ze znajomymi siedzieli
nad deklaracja dlugo i nie nalezalo to do przyjemnych rzeczy , mialam na mysli ze mogli
wypelnic np po podaniu przez nas przedmiotow itd.
2 lis 21:18