funkcje
ewwe: Każdej liczbie naturalnej funkcja f przypisuje liczbę jej cyfr w układzie dziesiątkowym .
A)oblicz f(5),f(120),f(83)
B)jaką wartość przyjmuje ta funkcja dla argumentu 152?
C)Dla ilu różnych argumentów funkcja f przyjmuje wartość 2?
D)dla jakich argumentów funcja f przyjmuje wartość 3?
E)rozwiąż równanie f(x)=x
2 lis 20:03
aniabb: a)
f(5)=1
f(120)=3
f(83)=2
2 lis 20:08
Artur ..... :
pytanie−wskazówka
co to jest uklad dziesiątkowy
2 lis 20:08
aniabb: b) f(152)=3
c) dla 90
d) od 100 do 999
e) x=1
2 lis 20:10
ewwe: Czy mogl bys jeszcze reszte produktów
2 lis 20:11
ewwe: Dzięki
2 lis 20:11
Artur ..... :
ewwe −−− a wiesz co to uklad dziesiątkowy
2 lis 20:13