wzór na pochodną.
amadi: czesc.
czy dla y` = √3` lub 32` są wzory?
czy korzystać np z wzoru na pochodną √x i pomnożyć jako pochodną 3 ?
2 lis 19:28
aniabb: jeśli y=liczba to y'=0
2 lis 19:29
Artur ..... :
amandi −−− jaka jest GEOMETRYCZNA interpretacja pochodnej
2 lis 19:30
amadi: tak wiem, że 0.
| | 1 | |
czyli dla √3 = |
| * 3` = 0 , tak? |
| | 2√x | |
a dla 3
2 = 3
xln3 * 3` = 0 zgadza się?
2 lis 19:33
amadi: geometryczna? niewiem

wiem, ze pochodną sprawdzamy jak szybko wzrastają wartości funkcji dla nieskończenie krótkiego
przyrostu argumentów, zgadza się?
2 lis 19:34
amadi: tak czy nie wkońcu?
2 lis 19:38
aniabb: wstąpił do piekieł po drodze mu było ..
2 lis 19:41
aniabb: (√3)'=0 tam nie ma żadnego x
2 lis 19:41
aniabb: (32)'=0 tu też nie ma x
2 lis 19:42
amadi: ale we wzorze są x.
2 lis 19:44
amadi: aha czyli poprostu traktujey to jako liczbe tak? a pochodna z samej liczby to 0

dobrze
rozumiem?
2 lis 19:45
aniabb: jak byś miał x tobyś stosował..ale nie masz ..masz tylko liczbę, a pochodna ze stałej jest 0
2 lis 19:46
aniabb: tak
2 lis 19:46