wekt
somebody: Jakie warunki musz spełniac iloczyn skalarny i iloczyn wektorowy, jezeli wektory sa
prostopadłe, a jakie jezeli wektory te sa równolegle? Dane sa wektory ~a = (5; 3; 1), ~b =
(3;8; 9), ~c = (2; 3; 2) i ~d = (10; 6; 2).
Które z tych wektorów sa do siebie równolegle, a które sa prostopadle?
2 lis 18:48
Artur ..... :
a jak się sprawdza prostopadłość równoległość

u ∥ v ⇔ u = k*v ; k∊R\{0}
u⊥ v ⇔ u ◯ v = 0
i tyle by było
2 lis 19:17
somebody: myslalam o tym ale to za proste by sie wydawalo
2 lis 19:26