rownanie okregu
taki sobie jaaaaa: A = (−3, 2) , B = (5, 0) są końcami średnicy pewnego okręgu. Wyznacz równanie tego okręgu
wszystko ładnie pięknie
wyszło mi (x − 1)
2 + (y−1)
2 = r
2
z tym że średnica wyszła mi
√64 więc r =
√34 a w odpowiedzi jest że
√17
2 lis 18:27
Artur z miasta Neptuna: Od kiedy 64/2 = 34
2 lis 18:30
aniabb:

r=
√17
bo
√68/2=
√68/
√4=
√17
2 lis 18:30
taki sobie jaaaaa: nadal nie wiem skąd to się wzięło
2 lis 18:32
aniabb: które?
2 lis 18:33
Artur z miasta Neptuna:
Popatrz na zapis ani

Zrobiles prosty blad dzielac szybko POD PIERWIASTKIEM przez dwa ... a nie srednice przez dwa
2 lis 18:33
taki sobie jaaaaa: aha , juz rozumiem, dziekuje slicznie
2 lis 18:37