matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz abc wielomianu
gosia:
Wyznacz a,b,c wiedząc, że W(x) =x
4
+ 1/3x
3
−ax
2
−bx+c oraz W(−1)=9 ; W(0)=−3 ; W(3)=6
2 lis 17:53
aniabb:
wstaw za x cyferkę z nawiasów i wynik ma być równy liczbie za równa się
2 lis 17:54