maturalne proste
taki sobie jaaaaa:

1) liczba tg60 − cos 60 jest równy:
√3 − 1 / 2 czy 2{p}3 − 1 / 2 ?
2) Dany jest dwunastokąt foremny . Miara kąta FAK jest równa:
2 lis 16:58
taki sobie jaaaaa: 
2 lis 17:05
Kejt: 1.
zaraz rzucę okiem na drugie..
2 lis 17:05
taki sobie jaaaaa: no wlasnie też bym zrobił odpowiedź 1, a w odpowiedziach na koncu ksiazki jest wlasnie ta druga
2{p}3 − 1 /2
2 lis 17:09
Kejt: to jest to samo tak naprawdę..

nie chce mi się dwunastokąta rysować..
2 lis 17:11
taki sobie jaaaaa: i jeszcze to:
ciąg an, okreslony wzorem
an = (−1)n * 6−n/n2 dla n>= 1 , a3?
2 lis 17:12
taki sobie jaaaaa: jak z tego a3=64 wyznaczyć a?
2 lis 17:21
2 lis 17:31
Kejt: czekaj, czekaj..
masz wzór na an i masz policzyć a3, tak?
2 lis 17:32
taki sobie jaaaaa: tak
2 lis 17:38
Kejt: a3=64 Ci wyszło? (nie sprawdzałam)
zauważ, że 64=43
2 lis 17:40
Kejt: ale cos dziwnego porobiłeś..czekaj..policze to..
2 lis 17:40
taki sobie jaaaaa: to a#=64 to wyrwane z kontekstu

z innego zadania.
ciąg to inne zadanie i nie wiem co zrobic z tym ze n>=1
2 lis 17:41
Kejt: ten wzór wygląda tak?
2 lis 17:42
taki sobie jaaaaa: tak
2 lis 17:43
Kejt: no to po prostu podstawiasz za 'n' '3'.. nie wiem w czym problem..
2 lis 18:47