pochodna funkcji
matma: Pochodna funkcji :
y=ln(x2+1)
y=xe1/2
2 lis 16:35
ewa: | | 1 | | 2x | |
ad1) y'=2x* |
| = |
| |
| | x2+1 | | x2+1 | |
2 lis 16:42
ewa: drugą napisz czytelnie bo nie wiem o jaką funkcję chodzi
2 lis 16:43
matma: coś mi nie wychodzi wlasnie tam ma być xe do 1/2
2 lis 16:46
ewa: y=(xe)12 czy tylko e jest do 1/2
2 lis 17:00
matma: tylko e
2 lis 17:51
ewa: to y'=e12
2 lis 18:20
ewa: chyba , że tam powinno być y=xe
12x
| | 1 | | 1 | |
to y'=e12x+x* |
| *e12x=e12x(1+ |
| x) |
| | 2 | | 2 | |
2 lis 18:26
matma: Dzięki wielkie! A potrafisz zrobić do tych przykładów cały przebieg zmienności funkcji tzn,
granica, monotoniczność, przecięcia osi, parzystość itp?
3 lis 17:56