matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Witam Problem z granica
wodzu92:
tgx −sinx
Witam. Mam problem z granica lim(x−>0)
(sinx)
3
Caly czas wychodzi mi symbol nieoznaczony.
2 lis 14:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
sin − sincos
1−cos
tg − sin =
= sin
cos
cos
więc masz już:
1−cos
1−cos
1−cos
1
=
=
=
cos*sin
2
cos(1−cos
2
)
cos(1−cos)(1+cos)
cos(1+cos)
i już nie ma symbolu nieoznaczonego
2 lis 15:02
wodzu92:
o widzisz
dzieki wielkie
2 lis 15:05