POMOCY !
GOŚĆ: PROSZE O POMOC W ROZWIĄZANIU ZADANIA .
Jakim prawom rachunnku zbiorów odpowiadają podane prawa rachunku zdań:
a) ∼(∼p)⇔p
b)∼(p⋀∼p)
c) p⋁∼p
d) ((p⇒q)⋀(q⇒r))⇔(p⇒r)
e)p⇒(p⋁q)
2 lis 14:50
ewa: a) (A')'=A gdzie A" to dopełnienie zbioru A
2 lis 15:37
ewa: b) (A∩A')'=X X − cała przestrzeń, A⊂X, wówczas A∩A'=∅, dopełnieniem zbioru
pustego jest cała przestrzeń
2 lis 15:41
ewa: c) A∪A'=X X− cała przestrzeń, A⊂X
2 lis 15:50
ewa: d) (A⊂B)⋀(B⊂C)⇒ A⊂C
e) A⊂A∪B
2 lis 15:58
GOŚĆ: EWA − KOCHAM CIE !

*
DZIEKUJE

*
2 lis 16:01