matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyłącz czynnik przed znak pierwiastka
lilka:
√
50
=
√
147
=
2 lis 14:12
ICSP:
√
50
=
√
25 * 2
=
√
25
*
√
2
= 5 *
√
2
= 5
√
2
drugie analogicznie
2 lis 14:13
Piotr:
50|2 25|5 5|5 1
√
50
= 5
√
2
2 lis 14:14