.
asdf: fizyka, zamiana jednostek...
C
p = − 1000 * R * a
a = −0,017
| | J | |
R = 8,31* |
| = stała gazowa |
| | K * mol | |
| | J | |
Cp= −1000 * 8,31 * (−0,017) = 141,27 |
| |
| | K * mol | |
Jak zamienić to na jednostki by porównać to z takimi jednostkami?
Chodzi o to, bym porównał to z tą tabelą:
http://kepler.am.gdynia.pl/~zot/pracownie/StaleFizyczne.htm
dla:
Ciepło parowania wody (100 C)
asdf: kurde

To jak porównać ciepło właściwe, skoro nigdzie nie ma tych jednostek.
Jak sprawdziłeś, że nie można to w wolframie zamienić?