Prawdopodobienstwo, ostroslupy
Pilne: Rzucamy dwukrotnie kostka do gry. Jakie jest prawdopodobienstwo tego, ze liczba oczek w
pierwszym rzucie jest wieksza do liczba otrzymanej w drugim rzucie.
Piramida ma ksztalt ostroslupa prawidlowego czworokatnego, ktorego wysokosc jest rowna 6 a
dlugosc krawdzi bocznej jest rowna 2 √15. Obl miare kata nachylenia sciany bocznej do
podstawy.
2 lis 13:48
konrad: |Ω|=62=36
|A|=1+2+3+4+5=15
P(A)=...
2 lis 13:52
Pilne: Prawdopodobienstwo, ostroslupy
Pilne: Rzucamy dwukrotnie kostka do gry. Jakie jest prawdopodobienstwo tego, ze liczba oczek w
pierwszym rzucie jest wieksza do liczba otrzymanej w drugim rzucie.
Piramida ma ksztalt ostroslupa prawidlowego czworokatnego, ktorego wysokosc jest rowna 6 a
dlugosc krawdzi bocznej jest rowna 2 √15. Obl miare kata nachylenia sciany bocznej do
podstawy.
2 lis 16:24