cos dla tezszych głow
Magda: Określic krztałt i połozenie krzywej 5x2 +4xy +8y2 − 32x −56y+ 80.
2 lis 13:47
Magda:
2 lis 16:24
enejdi:
5x
2+4xy+8y
2−32x−56y+80=0
to jest elipsa
ax
+2bxy+cy
2+2dx+2ey+f=0
jeżeli przesuniemy ją o wektor
xo=be−cd/(ac−b
2)=−2
yo=bd−ae/(ac−b
2)=−3
i obrócimy o kąt
tg2α=2b/(a−c) skąd
α=−0,46 rad=−26,57 stopnia
to otrzymamy elipsę o równaniu
4x
2+9y
2=36 czyli
2 lis 17:14
Magda: czarna magia jak dla mnie

mozesz polecic jakas lektore do poczytana o takich cudach

bo na zajeciach profesor tylko
dyktuje nam rozwiazanie, ale co z czego sie wzielo nikt nie rozumie...
2 lis 18:50
Eta:
k
ształt ........... ach Ci "uczeni "
2 lis 18:51
Eta:
Na pierwszej stronie ! taki błąd razi w oczy
2 lis 18:52
Magda: oj tam oj tam

dla mnie liczy sie rozwiazanie zadania, a nie jego tresc

ale masz racje, blad karygodny
2 lis 19:03
Eta:

za poczucie humoru
2 lis 19:07
Magda: Eta, na noc nie zdrowe jest jabłko!

ale dziekuje, schrupie rano

Ps: jakie mozecie polecic ksiazki do nauki geometri analitycznej
2 lis 19:09