paramtety
albert: mogły mi to ktos sprawdzić. ? bo nie wiem czemu ale wyszło mi źle zadanie
2m=4m2−4m+2
chce to sprowadzic do równania kwadratowego czyli
−4m2+4m−2+2m=0
−4m2+6m−2=0
tak ma to wyjść po przeniesieniu , czy jakis błąd popłeniłem ?
2 lis 13:14
Kejt: jest dobrze.
2 lis 13:19
aniabb: tak, ale wygodniej byłoby przenosić na 2 stronę

albo pomnóż to teraz obustronnie przez (−1)
2 lis 13:20
Piotr:
ja bym podzielil teraz przez (−2)
2 lis 13:23
albert: a to jest obojetnie na którą przeniose ? czy koniecz zero musi być po prawej stronie?
2 lis 13:23
Piotr:
obojetnie

ladniej wyglada po prawej stronie
2 lis 13:24
albert: ok. dzieki wszystkim . dobrnąłem do końca zadania i wyszło. a wszystko nie wychodziło przedtem
bo cudem
√Δ gdy Δ=4, przy liczeniu miejsc zerowym wychodziło mi ze jest to zamiast 2 − to
wpisałem 4.


ale żal . ;


hihi
2 lis 13:29