matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
natalia:
Prawdą jest, że: A. cosx=−cosα ⇔ x=−α B. cosx=−cosα ⇔ x=−α+2kπ, k∈C C. cosx=−cosα ⇔ x=π−α+2kπ lub x=π+α+2kπ, k∈C D. cosx=−cosα ⇔ x=α+2kπ lub x=−α+2kπ, k∈C
2 lis 12:52
aniabb:
c
2 lis 12:53