matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie z 3 niewiadomymi
Kasia:
Mam problem z policzeniem takiego ukladu rownan: 3x−2y+4z=0 4x−3y−z=0 x
2
+y
2
+z
2
=25 Wychodza mi kolosalne liczby. Czy moglby mi ktos pomoc?
2 lis 12:43