zadania
zadanie: dwie przeciwlegle krawedzie ostroslupa trojkatnego maja dlugosc b natomiast pozostale sa
dlugosci a oblicz objetosc tego ostroslupa.
przeciwlegle czyli jakie? mozna prosic o rysunek? jakies podpowiedzi?
2 lis 12:31
zadanie: ?
2 lis 12:55
2 lis 13:00
zadanie: jak robic to zadanie?
5 lis 14:18
aniabb:

kilka razy Pitagoras
5 lis 14:31
zadanie: | | √4a2−b2 | |
h= |
| dobrze  jak obliczyc H? |
| | 2 | |
5 lis 15:14
Eta:
5 lis 15:19
Mila:

W ΔSEB:
W ΔSOE:
h
2=H
2+e
2⇔H
2=h
2−e
2
W ΔSOA:
b
2=H
2+(h−e)
2 ⇔H
2=b
2−(h−e)
2 porównanie H
2
b
2−(h−e)
2=h
2−e
2 stąd oblicz e i dalej żmudne przekształcenia, ale wszystko potrzebne masz.
5 lis 15:29
zadanie: | | b3*√4a2−b2*(4a2−2b2) | |
V= |
| |
| | 12(4a2−b2) | |
| | b2√4a2−2b2 | |
a w odp. jest |
| co jest zle? |
| | 12 | |
5 lis 23:12
Mila: W poście z 23:12
3 linjka ma być H2=
5 lis 23:19
zadanie: ok
6 lis 15:56
Mila:
6 lis 15:59