prawdopodobienstwo
Zuzia: Spośród wszystkich liczh trzycyfrowych w ktorych zapisie uzyto tylko cyfr ; 2,3,5,6 losujemy
jedna liczbę.Oblicz ile jest takich liczb i jakie jest prawdopodobienstwo
A)wylosowana liczba jest parzysta. B−podzielna przez 5 C−ma rozne cyfry
2 lis 12:22
aniabb:
Ω=43
A=42
P=1/4
B=42
P=1/4
C=4*3*2
P=3/8
2 lis 12:24
Zuzia: mi wyszlo calkowicie inaczej cos nie bardzo mi idzie a moge wiedziec dlaczego skorp A=4do
kwadratu to dlaczego P jest 1/4?
2 lis 12:53
aniabb: | | 42 | | 4*4 | | 1 | |
P=A/Ω= |
| = |
| = |
| |
| | 43 | | 4*4*4 | | 4 | |
2 lis 12:55
Eta:
| | 42 | | 4*4 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | 43 | | 4*4*4 | | 4 | |
2 lis 12:55
alice: Ω=4
3 = 64
A=4*4*2=32
B=4*4*1=16
C=4*3*2*1=24
2 lis 13:02
Zuzia: ok juz kumam dziekuje
2 lis 13:04
Zuzia: a Ω nie bedzie rowne 32? przeciz 4*4*4 to 32
2 lis 13:06
aniabb: 4*4*4=16*4=64
2 lis 13:06
Zuzia: dobra bez kitu moj blad sorki
2 lis 13:12
Zuzia: dziekuje wszystkim
2 lis 13:24