zadania
zadanie: krawedz boczna czworoscianu foremnego jest o 1 dluzsza od jego wysokosci. oblicz tangens kata
miedzy dwiema scianami tego czworoscianu.
krawedz boczna−a+1
wysokosc−a
a=3+2
√3
h
b−wysokosc sciany bocznej
h
b=a
√13/12
i co dalej jak obliczyc tangens?
2 lis 12:18
zadanie:
2 lis 12:22
zadanie: ?
2 lis 12:31
zadanie: ?
2 lis 12:55
zadanie: ?
2 lis 15:32
zadanie: ?
2 lis 19:12
Mila:

Czy dokładnie napisałeś treść?
Wynik mam niezależny od podanego warunku i dlatego myślę, że coś w treści jest inaczej.
2 lis 20:40
Mila: tgα=2√2
2 lis 21:48
zadanie: tresc jest dobrze.
ja zrobilem to tak:
krawedz czworoscianu: a
wysokosc:a−1
a=3+
√6;a−1=2+
√6
tgα=2
√2 a ten kat na niebiesko jest dobrze zaznaczony bo na tym drugim rysunku jest inaczej?
3 lis 08:47
zadanie: ?
3 lis 10:08
zadanie: ?
3 lis 14:28
Mila: Dobrze.
W czworościanie foremnym obydwa rysunki dobre.
4 lis 18:13