,,
kier09: Zad 1.
Ile jest mozliwych do uzyskania numerów rejestracyjnych, jesli przyjmie−
my, iz składaja sie one z 5 cyfr i 3 liter (litery pochodza z alfabetu 25
literowego)?
Zad.2
Na parterze dziesieciopietrowego budynku do windy wsiada 6 osób. Jakie
jest prawdopodobienstwo, ze wszystkie wysiada na tym samym pietrze?
Jakie jest prawdopodobienstwo, ze kazda z nich wysiadzie na innym pie−
trze?
pomozcie prosze was bardzo
2 lis 09:28
Iza: 1.
10*10*10*10*10*25*25*25
2 lis 09:44
Aga1.: 2.
IΩI=10
6 bo pierwsza ma do wyboru 10 pięter i druga też 10 itd.
IAI=10, bo wszystkie osoby wysiądą na pierwszym piętrze lub wszystkie na drugim lub ... lub
wszystkie na dziesiątym.
IBI=10*9*8*7*6*5=
2 lis 09:47