matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
kasia:
liczba log
3
3
√
0,(3)
jest liczbą: a)mniejsza od −2 b)niewymierną c)wymierną ujemną
1 lis 23:40
Eta:
1
0,(3)=
= 3
−1
3
3
√
0,(3)
= (3
−1
)
1/3
= 3
−1/3
1
log
3
3
−1/3
= −
3
odp: c)
1 lis 23:43
kasia:
1 lis 23:50
Eta:
1 lis 23:53