pytanie za 100pkt
rafi:
| | 4 | | 4 | | 8 | |
mogę ułamki skracać przez kwadraty  w sposób, że będzie |
| + |
| = |
| |
| | x | | x | | x | |
| | 16 | | 4x | |
czy też muszę sprowadzać do tego samego mianownika, czyli |
| + |
| = |
| | x2 | | x2 | |
13 maj 21:45
rafi: może ktoś powiedzieć, który sposób jest prawidłowy

13 maj 21:52
rafi: 
13 maj 22:12
i-u: musisz do wspólnego mianownika.
13 maj 22:18
♊: rafi − i takie jedno niedopatrzenie w tym pierwszym (metoda błędna, co wynika z postu
napisanego przez i−u).
√16 = 4 lub √16 = − 4
√x2 = x lub √x2 = − x
13 maj 22:21
rafi: a fucktycznie

hehe ok

kurcze
13 maj 22:30