Trygonometria
qaz: Mam pytanie,odnośnie wykresów funkcji trygonometrycznych.Na osi 0X oznaczamy kąty 90,180,270
itd,ale mnie interesuje ile one mierzą dokładnie.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=cos%28%28absx%29%2Bx%29 robiłem dzisaj taki wykres i mam problem z przeniesieniem wykresu funkcji
trygonometrycznej na normalny układ wspołrzędnych.Z góry dziękuje
1 lis 23:33
Mila:

π≈3,14
zaraz Ci coś narysuję.
y=sinx zielony
y=cosx pomarańczowy
1 lis 23:49
qaz: Kurde,no tak π=3,14
Kompletnie nie pomyślałem o tym

Dziękuje Ci bardzo
1 lis 23:52
Mila: To drobiazg
2 lis 00:16
aniabb:

najwygodniej zaokrąglać do 3 ..wtedy 1 kratka ≈ 30°
2 lis 08:00
Saizou : aniabb tak samo mnie uczono w szkole
2 lis 09:01
aniabb: a ja myślałam że to mój pomysł
2 lis 10:02