matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
filip:
|∡AOB|=30 stopni |∡BDC|= 135 stopni a) oblicz dokładną wartość sin 15 stopni b) oblicz pole ΔABC przedstawionego na rysunku jeżeli wiadomo, że |BC| = 10.
1 lis 21:09
Aga1.:
a)15
0
=45
0
−30
0
Skorzystaj ze wzoru sin(α−β)=...
1 lis 21:14