Rozwiąż układ równań(2 stopnia)
jaktozrobic:
x2 + 2xy = 4
x + y + xy + 3.25 = 0
1 lis 20:17
ICSP: źle przepisane czy błąd w książce ?
1 lis 20:33
asdf: x2 + 2xy = 4
x + y + xy + 3,25 =0
xy = −x − y − 3,25
2xy =−2x − 2y − 6,5
x2 − 2x − 2y − 6,5 = 4
x2 −2x − 2y − 2,5 = 0
a = 1
b = −2
c = −2y − 2,5
Δ = ...
1 lis 20:39
asdf: nie wiem co sie dzieje, jak mozna to usuncie te posty nie potrzebne
1 lis 20:40
ICSP: asdf
−6,5 − 4 = − 10,5 zasmucasz mnie dziś
1 lis 20:42
jaktozrobic: cholera umknął mi mały szczegół jak przepisywałem treść,
pierwsze równanie ma postać x
2 + 2xy + y
2 = 4
Teraz to całkowicie zmienia postać
1 lis 20:44
PuRXUTM: o lol

to teraz masz wzór skróconego mnożenia
1 lis 20:46
ICSP: no to teraz już prosto
1 lis 20:49
asdf: @ICSP
nie dziwię się...
1 lis 20:51
ICSP: asdf dokończ tamto

Chciałbym zobaczyć jak byś to liczył
1 lis 20:53
asdf: to z błędem?
1 lis 20:53
ICSP:
1 lis 20:56
jaktozrobic: ja robilem tamto z blędem i doszedlem do rownania x
3 − x
2 − 21/2 * x −4 = 0 , dalej nie
umialem tego popchnac
1 lis 20:56
asdf: Nie chce mi się...
żartuje − nie umiem
1 lis 20:59
ICSP: Jeżeli to ciebie pocieszy to powiem że dochodziłeś do dobrego równania
1 lis 21:01