matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o obliczenie !!!!!!!!!!!
loloollo:
PROSZE BARDZO O OBLICZENIE ! 1.
16,8:(−0,7)
3
1
3
*0,8 − 4
11
12
* 0,8
2. 5
1
2
− 3 [1
1
4
− (−2
2
3
)] : [(−0,5) : 0,25]
1 lis 18:58
aniabb:
kalkulator jest standardowo w windowsach
1 lis 18:59
Mati_gg9225535:
zamien wszystko na niewlasciwe ułamki zwykłe wtedy najprosciej
1 lis 19:03
aniabb:
po co aż takie liczby
1 lis 19:04
aniabb:
−24
=360/19
(−19/12)*0,8
1 lis 19:07
aniabb:
2.
11
5,5 − 3(3
11
12
):(−2)=5,5 − 9
/(−2) = 5,5 − 5,375=0,125
4
1 lis 19:20