matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
2t
2
+2
√
(1+2t
2
)
+2=t
2
+2t+1 czy to jest prawda znaczy równanie tożsamościowe ?
1 lis 18:11
Trivial:
Już dla t = 0 mamy: 2
√
1
+2 = 1
1 lis 18:21
Patryk:
czyli nie
1 lis 19:28