matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Tomek:
POMOCY
x
2
x
2
−25
*
=
x
2
+5x
(x−5)
2
x
2
−4
x
4
−9x
3
*
=
x
3
+3x
2
x
2
+2x
1 lis 16:41
krystek:
Rozłóż na czynniki i skracaj x
2
+5x=x(x+5) x
2
−25=(x+5)(x−5)
1 lis 17:08