Narysuj wykres funkcji
infii: | | sinx+|sinx| | |
Narysuj wykres funkcji f(x)= |
| i |
| | cosx | |
1 lis 13:44
PuRXUTM: 2 jest łatwe patrzysz dla jakich x sinx<0 i robisz to przedziałami
jeżeli sinx<0 to f(x)=0 jeżeli sinx≥0 to f(x)=2
Przynajmniej tak mi się wydaje
1 lis 13:48
aniabb: analogicznie góra 2tgx lub 0
1 lis 14:02
infii: czyli w obydwóch kiedy sinx<0 to funkcje będą miały wartość 0?
1 lis 19:17
aniabb: tak
1 lis 19:20
Aga1.: 2)
f(x)=2, gdy sinx>0 , bo mianownik nie może równać się 0.
2 lis 09:42