zadania
zadanie: Punkt wspólny przekątnych jednej ze ścian sześcianu połączono odcinkami z wierzchołkami ściany
przeciwległej. Oblicz sinus kąta między ścianami bocznymi otrzymanego ostrosłupa.
moge prosic o rysunek?
31 paź 20:28
zadanie: ?
31 paź 20:47
31 paź 20:48
zadanie: a jak wyglada do tego rysunek?
31 paź 20:49
Mila:

Oblicz.
Jesteś na forum od dawna, staramy się pomagać.
Przestrzegaj E−etykiety.
31 paź 23:07
zadanie: | | 3 | |
krawedz boczna ostroslupa wynosi a√ |
| |
| | 2 | |
| | 5 | |
wysokosc sciany bocznej a√ |
| |
| | 2 | |
| | a | |
jeszcze jest taki wzor |
| =2R a dalej nie wiem co  |
| | sinα | |
1 lis 22:52
Mila:

Uwaga:
Jedno ramię kąta α, źle mi się narysowało. Post 23:07
Zaraz poprawię.
SE=h
b wysokość ściany bocznej.
Policz h i z tw. cosinusów oblicz cos α, a potem z jedynki trygonom. sinα.
Masz odpowiedź do zadania?
1 lis 23:15
zadanie: tak
1 lis 23:20
Eta:
Wczoraj narysowałam, wytłumaczyłam i.......

Brak odzewu skłonił mnie do .........wykasowania !
Pozdrawiam
Mila
1 lis 23:23
Mila: Witam, Eto.
Ja wczoraj źle narysowałam w tym sześcianie jedno ramię, gdyby autor odezwał się wczoraj to bym
się zorientowała, a tak to mi żal, że ktoś może źle się nauczyć, a skasować nie można .
Pozdrawiam Cię Eto!

.
Jak stopa?
1 lis 23:30
Eta:
Właściciel tego postu czeka tylko na rozwiązania!
Nie zdarzyło się aby choć raz napisał słowo dziękuję!
A stopa? ......... troszkę lepiej,ale jeszcze wyraźnej poprawy nie ma
1 lis 23:35
Mila: To,życzę poprawy, ja biorę Venoruton na poprawę krążenia żylnego.Wprawdzie nic mnie nie boli,
ale mam pajączki.(szpilki się mszczą)
1 lis 23:42
zadanie: | | 5 | | 3 | |
h=a√ |
| /√ |
| a jak ladniej napisac ta wysokosc? |
| | 2 | | 2 | |
1 lis 23:48
Mila: h=a*√5/4*√2/3=a√10/12=a√5/6
2 lis 00:11
Eta:
Ejj
Mila
2 lis 00:13
Mila: Eta, do jutra!
2 lis 00:15
Eta:
2 lis 00:16
zadanie: ok zgadza sie z odpowiedzia
dzieki
2 lis 00:32
Mila:
2 lis 15:00